Skip to main content

Es demana col·laboració per evitar la dispersió d'una plaga invasora

L’any 2016 es va detectar la nova plaga del bernat marró marbrejat (Halyomorpha halys), una xinxa exòtica i invasora que representa un alt risc per als nostres cultius, i que cal evitar que es dispersi per Catalunya.
A més dels perjudicis a les plantes i a la producció agrícola, aquest insecte causa molèstia en els humans ja que, a l’hivern, agregacions d’aquest insecte busquen refugi a construccions i cases (parets, murs i finestres) i quan aquests són molestats desprenen una forta i desagradable olor.
Tal i com demana la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, per tal de controlar les poblacions d’aquesta plaga, en benefici de la sanitat dels cultius, cal eliminar els exemplars que es detectin.
Els insectes es poden capturar amb relativa facilitat amb un aspirador o escombrant-los a primera hora del matí o a darrera hora del dia, ja que en aquests moments es mouen més lentament a causa que la temperatura ambiental és més baixa; al migdia, estan més actius, costen més de capturar-los i volen. Un cop capturats, es poden submergir en aigua i sabó o, simplement, deixar-los dins d’una bossa exposats al sol. No és recomanable l’ús de productes insecticides ja que no són efectius.

Fes clic aquí per a més informació.

bernat marro marbrejat