Skip to main content

Solta d'insectes per combatre de forma natural el pugó dels arbres

L'equip de manteniment de l'arbrat de Jarfels, ha iniciat aquesta setmana la solta d’insectes per combatre de forma natural el pugó dels arbres del municipi. Dins el marc de la Gestió Integrada de Plagues (GIP), amb la qual s’utilitzen tècniques naturals que permeten un ús mínim de productes fitosanitaris. 

Amb l'objectiu de conservar i mantenir l’arbrat del municipi de forma sostenible, s’està portant a terme el tractament biològic que consisteix a penjar de les branques dels arbres, petites caixes amb insectes depredadors que, un cop surten de la caixa, s’alimenten del pugó i, regulen la plaga.

caixa larves  caixa larves v2

La solta d’insectes s’aplicarà a més de 700 arbres de Castelldefels. La setmana del 15 de maig s'ha aplicat a 180 arbres de l’espècie Hibiscus syriacus  en els quals es soltaran Aphidius colemani, vespes paràsites inofensives per a les persones que actuen com insecticides naturals. La setmana del 22 de maig, s'ha aplicat la solta a 530 arbres de l’espècie Jacaranda, amb els insectes Adalia bipunctata, coneguts popularment com a "marietes”.

L’ús de depredadors introduïts és un dels sistemes més usats en la tècnica natural de Gestió Integral de Plagues (GIP), així com els tractaments amb productes no-contaminants ni residuals, i també la instauració de refugis per insectes beneficiosos, com les caixes niu o les plantes refugi.

Tots aquests sistemes són respectuosos amb el medi ambient i segurs per la ciutadania, ja que s’evita la utilització de productes fitosanitaris químics que contaminen el medi ambient i en redueixen la biodiversitat.