Skip to main content

Castelldefels reforça les franges de protecció contra incendis forestals

Les franges de protecció contra incendis forestals són una zona que envolta els nuclis urbans lliures de vegetació seca que pugui servir de combustible en cas d’un incendi forestal.
Disposar de franges forestals és la millor mesura contra els incendis forestals per tal d’evitar tant danys personals com materials, ja que es tracta d’una zona de seguretat lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida que tracta d’impedir que un incendi arribi a les primeres cases d’un municipi, urbanització o veïnat.
L’empresa municipal Jarfels, sota direcció i supervisió de l’Ajuntament de Castelldefels, disposa d’un equip de treball que, s’encarrega d’acomplir tasques de neteja i manteniment de les diferents zones que conformen la franja perimetral de protecció contra incendis al municipi de Castelldefels.
Entre les principals tasques de manteniment que porta a terme Jarfels són:
- L’aclarida d'arbrat (amb possibles tales o refaldat de branques) amb especial incidència de flora al·lòctona i vegetació arbustiva
- La poda d'estratificació de pins i planifolis
- Desbrossament selectiu de matoll i Sotabosc
- Trituració manual dels arbustos eliminats.
En el darrer trimestre del 2020 l’Ajuntament ha dotat a Jarfels d’una partida econòmica de 99.000 € que ha permès la creació de diversos equips de reforç que han incidit en les diferents zones de la franja adaptant-se a les necessitats concretes de cada zona.
Per reforçar la gestió de les franges de protecció d’incendis forestals, l’Ajuntament de Castelldefels ha tret a concurs amb una dotació econòmica de 182.936€, la gestió forestal de tasques com l’obertura de franja i gestió del material vegetal, a empreses especialitzades que disposin del mitjans de personal i maquinaria específica que aquestes tasques.

El consistori va aprovar també l'expedient de contractació per adjudicar el contracte de servei de treballs d'obertura i manteniment de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals i de les parcel·les municipals de Castelldefels, que es desenvoluparà amb criteris de sostenibilitat i biodiversitat.